Wanneer deze vorm van Fysiotherapie

De psychosomatische fysiotherapeut, heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van spanning- of stressgerelateerde klachten en onverklaarde pijn en vermoeidheid. Mogelijk ervaart u dat u meer last heeft van pijn en vermoeidheid en dat u meer prikkelbaar en gespannen bent. Deze verschijnselen kunnen verband houden met bepaalde levensomstandigheden zoals: hoog ervaren werkdruk, conflicten, emotionele gebeurtenissen, relationele problemen, verlies van dierbaren of ernstige ziekteprocessen. Indien deze omstandigheden langere tijd aanhouden kunnen ze uw evenwicht verstoren. Hierdoor neemt uw weerstand zowel fysiek als mentaal af en kunnen psychosomatische klachten ontstaan. KortomÖ u bent uit balans

Als uw lichamelijke klacht niet op zichzelf staat.

De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is vaak niet zo duidelijk. Lichamelijke signalen worden dikwijls eerst genegeerd of verkeerd geÔnterpreteerd. Als de klachten na verloop van tijd toenemen en medisch onderzoek niet veel oplevert kan dat een gevoel van onbegrip geven.

Mijn aanpak

Ik ben fysiotherapeut, psychosomatisch fysiotherapeut en haptotherapeut. Mijn aanpak zal altijd afhankelijk zijn van de vraag en het probleem van de cliŽnt. Dat kan daarom van puur lichamelijk tot puur psychisch of emotioneel en alles daar tussenin zijn. Maar het zal altijd inhouden dat ik inzicht geef in het hoe en waarom van de klacht / het probleem en hoe u dat bij uzelf kunt ervaren. Van daaruit kunnen we d.m.v. onder andere coachende gesprekken , communicatieve massage, spanningsregulering en andere handelingen verandering krijgen, waardoor klachten afnemen.